Hoe word je een top hond

Meer om trots op te zijn dan alleen een goede riem of halsband. Een van de beste dingen in de wereld is om een geweldige relatie met je hond te hebben. Een van de beste manieren om die relatie te versterken en liefde te krijgen is door te trainen en je te gedragen als een golden retriever. Naar mijn mening is dit geen uitzondering.

Het systeem van belonen en straffen is de basis geworden voor een heleboel succesvolle bedrijven waar mensen op vertrouwen — het leger, de politie, de snelwegpatrouille, en zelfs de luchtvaartmaatschappijen. Denk er eens over na, de meest waardevolle vaardigheid die je je hond kunt leren is om naar je toe te komen als je roept. De truc is dat je de hond moet belonen om het te doen. Oké, dus misschien doe je dat niet en komt hij niet naar je toe. Maar de volgende keer dat je roept, raad eens? Hij zal naar je toe komen. Omdat geliefd zijn door jou, hem motiveert.

Beloon hem, kleine puppy!

Honden vinden het echt leuk dat je Halibut bent. Hij begrijpt wat je wilt, en houdt toch van je, dus wat kan er beter zijn. Beloon hem voor het komen als hij geroepen wordt en beloon hem nog meer als hij het goed doet. In principe doet hij waar jij hem voor betaalt. Wat is een betere motivator voor hem dan het feit dat hij uw status verhoogt in de sociale structuur van de roedel die u als de alpha-hond en de leider die u bent. Dus laten we geen tijd meer verspillen met hondentraining, laten we zijn status in de roedel vanaf het begin bepalen en hem veranderen in een zelfverzekerd, liefhebbend lid.

Er zijn twee manieren om een hond die gelukkig en tevreden is te veranderen in een zelfverzekerd, liefhebbend lid. (Dat klinkt als een aanbeveling voor een goed ebook.) De ene manier is om hem de leider van de roedel te laten worden, de alfa hond, de beta hond of de leider van de roedel zoals te lezen is. De andere is het veranderen van de status van de hond in de roedel naar iemand die veilig is en op positie nummer één staat.

Dus bijvoorbeeld, als je een aantal kleine honden hebt, die elk een klein stukje voedsel uit de voerbak krijgen, of de bak overhandigen aan een klein mensje dat langsloopt, kun je de honden zo positioneren dat ze allemaal een deel van de bak beschikbaar laten voor het mensje dat langsloopt. Zodra het mensje vertrekt, weten de honden dat er nu een tekort aan hondenvoer is. Nu is er een verandering in status. De honden die de kom verlaten weten dat ze niet de alpha hond zijn. Ze weten dat ze niet de baas zijn. Nu is er geen angst meer. Er is vertrouwen. De alfa-hond is nu de beta-hond. De beta-hond is nu de alpha-hond en ze hoeven zich geen zorgen meer te maken om de top dog te zijn want iemand anders is de alpha-hond.

Klinkt dat eenvoudig genoeg? Dat is het ook. Het is ook tijdrovend en bewerkelijk. Als je wilt leren hoe je top dog wordt, hier is hoe:

Als u al de baas bent, is er niets mis mee om uw hond nummer één te willen laten zijn, de beta van de roedel. Er is niets mis mee als uw hond geniet van de bèta honden en er zelfs een hekel aan heeft. Zolang er een leider is, is er geen probleem. Als je denkt – Oh jee, ik ben niet DE alpha hond. Ik laat mijn honden eten niet rond de tafel zitten, ik heb een ruggengraat tectuur om het haar te leren, ik geef mijn honden geen slaapplaats onder de tafel, ik heb een ruggengraat tectuur om het haar te leren, etc.

Het enige wat je hoeft te doen, als je dat nog niet doet, is volgen wat ik heb gezegd. Als je denkt – Oh jeetje ik ben niet DE Alpha hond ik zal zo opgelucht zijn als ik ‘s nachts kan gaan slapen nu ik dit weet.

Nu gewoon zodat je weet waar ik heen ga met dit, de volgende keer dat je een hond vindt die je uittest, hetzij in je eigen huis, of bij iemand anders, hou die hond dan heel goed in de gaten voor een volle week, maand, wat er ook voor nodig is. Als je merkt dat hij niet luistert naar wat ik net heb gezegd, of als je hond gewoon onhandelbaar is, zul je hier waarschijnlijk een week aan moeten werken. Puppycursus Dordrecht

Nu, voeg dit hele pakket van informatie samen en plotseling lijkt het magie. Maar dat is het niet. JIJ bent niet de Alpha-hond, je bent niet de Beta-hond, je gaat niet de leider zijn, en je gaat ook niet de hond zijn die eet wat hij wil – en gemakkelijk ziek wordt en een langzame dood sterft of een snelle. Geen van deze dingen gebeurt omdat het niet past in de Dog Pack Theorie. Het gebeurt omdat de Dog Pack Theorie onjuist is.

Honden worden wat ze eten en dan nog wat meer.